Neem makkelijk contact op

Blog Post

Opgesteld door EuroEconomics Spanje

Informatieve aangifte buitenlandse bezittingen Spanje

Personen die resident waren in Spanje gedurende het voorbije jaar (2017) dienen de Spaanse fiscus onder bepaalde voorwaarden (opnieuw) te informeren over de buitenlandse bezittingen (buiten Spanje) die zij hadden tijdens het jaar 2017.

Hoewel de aangifte een informatief karakter heeft, en er geen belasting betaald hoeft te worden, wordt de informatie op deze aangifte wel gekruist met informatie op andere belastingaangiften en zijn de boetes voor onjuiste aangiften hoog.

Voorlopig geen afschaffing van de aangifte

Deze aangifte en de torenhoge boetes hebben veel stof doen opwaaien. Er zijn zelfs vragen gesteld aan Brussel met als doel om de aangifte af te schaffen omdat zowel de informatie als de boetes als buitensporig worden beschouwd.

Hoewel een aantal punten door de EU nader onderzocht worden, hoeft Spanje de aangifte niet af te schaffen omdat deze een effectief onderdeel vormt van het algemene anti-fraude beleid dat Spanje voert. Het is daarom van groot belang om je aangifte tijdig en correct te verzorgen.

Uiterste datum 31 maart 2018

De aangifte moet worden ingediend vóór 31 maart 2018. Via Euro Economics kan dit in het Nederlands verzorgd worden.

Download hier gratis onze Nederlandstalige brochure.

Mocht je aan de criteria voldoen dan zijn we je graag van dienst met het verzorgen van deze aangifte. Om de best mogelijke service en onze basistarieven te garanderen,  dienen we vóór 28 februari de benodigde informatie te hebben ontvangen.

Vragen over belastingen in Spanje?

Heb je vragen over de aangifte van buitenlandse bezittingen of over andere belastingen in Spanje, of zoek je een kantoor dat je van A tot Z kan helpen met informatie en het verzorgen van je aangiften in Spanje?

Stel ons makkelijk en vrijblijvend je vraag.

Je krijgt binnen één werkdag reactie.