Neem makkelijk contact op

BTW registratie Spanje nodig?

Makkelijk je vraag stellen over een BTW registratie? Klik hier. Binnen één werkdag reactie. Geen kosten

BTW registratie Spanje

Het kan verplicht zijn om BTW aangiften te doen in Spanje zelfs als je geen medewerkers of  kantoor hebt in Spanje. Dit speelt met name voor bedrijven die ‘online’ verkopen aan particulieren en voor bedrijven die voorraden aanhouden in Spanje. Hieronder tref je informatie op hoofdlijnen aan. Als je jouw specifieke situatie aan ons voor wil leggen, bel ons dan via 0034 93 215 12 23 of mail ons vrijblijvend.

Online verkopen naar Spanje vanuit Nederland of België

Het is verplicht om Spaanse BTW te rekenen en BTW aangifte te doen in Spanje als je vanuit Nederland of België (of andere EU landen) online meer dan 35.000 euro omzet maakt in Spanje.

Let op: laat je niet in de war brengen door dat de grens in Nederland hoger is, namelijk 100.000 euro. Alle EU landen mogen zelf de nationale aangiftegrens vaststellen, met als máximum 100.000 euro. Ter informatie: in België bedraagt de grens net als voor Spanje 35.000 euro.

Belangrijk

Hoewel gebruikelijk de term ‘online’ verkopen wordt gehanteerd, is de formele benaming ‘afstandsverkopen‘. De BTW aangifteplicht ontstaat derhalve ook als er voor meer dan 35.000 euro telefonisch wordt verkocht vanuit Nederland of België naar Spanje.

Er dient verder alleen Spaanse BTW berekend te worden als de verkopen plaatsvinden aan particulieren of aan bedrijven die niet BTW plichtig zijn. Als er verkocht wordt aan gewone BTW plichtige bedrijven, dan kunnen de aangiften in eigen land (Nederland of België) worden gedaan.

De aangifteplicht ontstaat vanaf het moment dat de omzet voor Spanje de 35.000 euro overschrijdt. De aangifteplicht geldt dan voor de rest van het jaar en in ieder geval ook het volgende jaar. Echter, het is niet nodig om te wachten totdat dit drempelbedrag wordt overschreden, er kan ook voor gekozen worden om vanaf de eerste verkoop al te factureren met Spaanse BTW.

Opslagruimte in Spanje

En BTW registratie is ook nodig als een Nederlands of Belgisch bedrijf een opslagruimte heeft in Spanje én de goederen daar ‘manipuleert’ (bewerkt, overslaat, transporteert, enz.)

Kunnen wij je van dienst zijn?

Wij kunnen de BTW registratie voor je verzorgen en alle verplichte aangiften indienen. Wij kunnen je al het werk in Spanje uit handen nemen.

Wil je hier meer informatie over of denk je dat wij je van dienst kunnen zijn?

Stel vrijblijvend en makkelijk je vraag over BTW in Spanje.

Je ontvangt binnen één werkdag reactie

Je bent van harte welkom. Geen kosten.