Neem makkelijk contact op

Belastingen woningen niet-residenten

Direct makkelijk je vraag stellen? Klik hier. Binnen één werkdag reactie. Geen kosten

Belastingen als je de woning in Spanje verhuurt

Verhuuropbrengsten van een woning in Spanje zijn belast in Spanje. Dit betekent dat er in Spanje belastingaangifte dient te worden gedaan.

Voor niet-residenten geldt het vaste tarief van 19% als zij resident zijn in een ander land van de Europese Unie. Voor inwoners van landen buiten de Europese Unie bedraagt het tarief 24%.

Kosten die worden gemaakt om de verhuur mogelijk te maken zijn aftrekbaar. Dit betreft echter een gelimiteerde lijst van directe kosten (reiskosten om de woning te ‘inspecteren’ vallen hier bijvoorbeeld buiten).

Belastingen als je de woning alleen zelf gebruikt

Als de woning niet wordt verhuurd, wordt er een forfaitair inkomen toegekend van 1,1% over de kadastrale waarde (en 2% als de kadastrale waarde de afgelopen 10 jaar niet is herzien).

Woon je niet in Spanje maar wel in een ander land van de Europese Unie dan wordt dit forfaitair inkomen belast met het niet-residententarief van 19%. Woon je in een land buiten de Europese Unie dan betaal je 24%.

Gemeentelijke belasting

Er is in Spanje tevens een gemeentelijke belasting van toepassing, de IBI, die te vergelijken is met de Nederlandse OZB. Voor meer informatie hierover verwijzen wij graag naar de betreffende pagina Gemeentelijke belastingen.

Wil je dat wij je belastingaangiften verzorgen?

Heb je een vraag of wil je vrijblijvend heldere Nederlandstalige informatie over onze tarieven en hoe wij je aangiften makkelijk kunnen verzorgen?

Laat het ons weten en klik hier. Wij zijn je graag van dienst.

Je krijgt binnen één werkdag reactie