Neem makkelijk contact op

Winstbelasting Spanje

Makkelijk je vraag stellen over Vpb in Spanje? Klik hier. Binnen één werkdag reactie. Geen kosten

Vast tarief: 25%

De vennootschapsbelasting (impuesto sobre sociedades) bedraagt in Spanje 25%. Verliezen die in het verleden zijn geleden kunnen worden verrekend.

De aangifte vennootschapsbelasting dient in Spanje uiterlijk 6 maanden en 25 dagen na afsluiting van het boekjaar te worden gepresenteerd. Voor bedrijven die het boekjaar sluiten op 31 december is dit dan uiterlijk 25 juli. Spanje kent geen verlengd boekjaar.

Filialen in Spanje zonder eigen rechtspersoonlijkheid (‘sucursales’, branches) in Spanje van buitenlandse groepsbedrijven dienen in Spanje ook aangifte vennootschapsbelasting in te dienen.

Nieuwe bedrijven

Voor nieuwe bedrijven is er de eerste twee winstgevende jaren een tarief van 15% van toepassing. Dit verlaagde tarief is doorgaans niet van toepassing voor al bestaande buitenlandse moederbedrijven die een Spaans dochterbedrijf oprichten.

Er dient namelijk sprake te zijn van geheel nieuwe bedrijven die geen onderdeel vormen van een (bestaande) groep en activiteiten die niet al eerder door de betreffende persoon of betrokken groepsbedrijven mogen zijn uigevoerd,

Inspecties

Inspecties zijn streng in Spanje en meer gericht op het opleggen van naheffingen en boetes dan op het in goede verstandhouding komen tot een juiste aangifte.

Actueel is dat de Spaanse fiscus strikt controleert of er geen sprake is van winstverlegging naar het buitenland en of intercompany afspraken marktconform zijn en volgens EU verplichte procedures zijn gedocumenteerd. Voor bedrijven boven bepaalde omzetgrenzen gelden verregaande informatieverplichtingen.

Ons advies en beleid

Het is van belang om de aangiften vennootschapsbelasting tijdig, compleet en goed gecontroleerd in te dienen.

Ons beleid is er op gericht om bedrijven bij te staan bij het volledig en goed doen aan verplichtingen zodat het buitenlandse groepsmanagement zich geen zorgen hoeft te maken. Wij zoeken niet het scherpst van de snede.

Zo dragen wij er aan bij dat bedrijven zich kunnen focussen op de core business en geen tijd en energie hoeven te steken in kostbare belastinginspecties.

Kunnen wij je van dienst zijn?

Wij kunnen voor de Spaanse filialen van buitenlandse moederbedrijven de volledige belastingadministratie uit handen nemen en alle belastingaangiften verzorgen.

Wil je hier meer informatie over of denk je dat wij je van dienst kunnen zijn?

Stel vrijblijvend en makkelijk je vraag.

Je ontvangt binnen één werkdag reactie

Je bent van harte welkom. Geen kosten.