Neem makkelijk contact op

Fabels

Direct makkelijk je vraag stellen? Klik hier. Binnen één werkdag reactie. Geen kosten

Veel gehoord tijdens borrels maar helaas niet waar

“Dubbele belastingheffing is vanwege het Belastingverdrag niet mogelijk”

  • Inzake schenkings- en erfbelasting is dit niet geregeld in het Belastingverdrag. Heffing in beide landen is derhalve theoretisch mogelijk. (Dit is in geval van Nederland en Spanje gelukkig later grotendeels ondervangen door eenzijdige nationale regelingen van Nederland en Spanje zelf).

“Als er in Nederland al belasting betaald is, kan Spanje niet meer heffen”

  • Het kan zo zijn, bijvoorbeeld in geval van dividend, dat Nederland al wel een bronbelasting heeft ingehouden maar dat Spanje gerechtigd is een aanvullende heffing toe te passen.

“Als een inkomen of vermogensbestanddeel in Nederland is opgegeven hoeft dat in Spanje niet ook nog eens te worden opgegeven”

  • Als een persoon in Spanje resident is, dan dienen de inkomsten en vermogensbestanddelen van buiten Spanje ook op de aangifte in Spanje te worden vermeld. Vervolgens worden de verrekeningen uit hoofde van het Belastingverdrag toegepast.

Voordat je het weet ben je een ‘fraudeur’!

Ook op andere pagina’s is aangegeven dat de Spaanse fiscus helaas niet je beste vriend is. Als een inkomen of vermogensbestanddeel onterecht niet wordt opgegeven, ook al heb je een onberispelijk fiscaal track record en is het volkomen onbedoeld, kan dit als fraude worden bestempeld.

Neem geen risico, laat je goed voorlichten

Heb je vragen over dit onderwerp en zoek je een contact dat je volledig en tijdig informeert, je (internationale) belastingzaken behartigt en je belastingaangiften verzorgt in Spanje?

Neem vrijblijvend contact op.

Je krijgt binnen één werkdag reactie