Neem makkelijk contact op

BTW Spanje Internationaal

Makkelijk je vraag stellen over BTW en Spanje? Klik hier. Binnen één werkdag reactie. Geen kosten

Internationaal BTW nummer Spanje

Spaanse vennootschappen dienen te beschikken over een ‘Fiscaal Identificatie Nummer’ (het zogenaamde NIF of CIF nummer) dat tevens het nationale BTW nummer is.

Als je internationaal wilt factureren, dan dien je dit te melden aan de Spaanse fiscus. Deze dient het nationale BTW nummer dan een internationale code te geven (ES voor het bestaande nummer) en het nummer in het internationale systeem te registreren zodat dit voor buitenlandse bedrijven controleerbaar is en in (electronische) belastingaangiften kan worden opgenomen.

“Criteria uit de vorige eeuw”

In het kader van o.a. de BTW fraudebestrijding komt de fiscus dan eerst controleren of er wel sprake is van een echt bedrijf. Dit gebeurd, in het tijdperk van internet en wereldwijd zaken doen, aan de hand van achterhaalde en ouderwetse criteria: hangt er een naambordje buiten, is er een eigen kantoor, is er personeel…

Indien dat niet het geval is wordt het verzoek voor internationaal gebruik vaak afgewezen. En dat in het tijdperk dat vele bedrijven thuis, vanuit co-working centra of vanuit internetcafé’s worden gestart.

Wij kunnen dít helaas niet makkelijker voor je maken …

Dit onderwerp is in de praktijk dermate een uitdaging dat wij er hier een speciale pagina aan besteden.

Goedbedoelende buitenlandse bedrijven krijgen hier namelijk de rekening gepresenteerd van de BTW fraude in Spanje met brievenbusvennootschappen. Het kan zeer frustrerend zijn als je al wel klanten hebt in het buitenland, maar hier door de opstelling van de Spaanse fiscus niet aan kan factureren.

Wat dan wel te doen?

Uit het voorgaande blijkt dat de Spaanse fiscus star is en al snel duidelijk maakt dat het niet je beste vriend is.  Wij geven het advies om direct goed te voldoen aan je verplichtingen en dit onderwerp niet te onderschatten. Dat kan veel kosten en negatieve energie besparen.

In geval je aan het buitenland denkt te gaan factureren, zorg er dan voor dat je bedrijf direct enige substantie heeft en aan de ouderwetse criteria van de Spaanse fiscus voldoet.

Kunnen wij je van dienst zijn?

Wij kunnen voor de Spaanse filialen van buitenlandse moederbedrijven de volledige belastingadministratie uit handen nemen en alle belastingaangiften verzorgen.

Wil je hier meer informatie over of denk je dat wij je van dienst kunnen zijn?

Stel vrijblijvend en makkelijk je vraag over BTW in Spanje.

Je ontvangt binnen één werkdag reactie

Je bent van harte welkom. Geen kosten.