Neem makkelijk contact op

Dividendbelasting Spanje

Makkelijk je vraag stellen over dividend in Spanje? Klik hier. Binnen één werkdag reactie. Geen kosten

Systematiek en bronbelasting

Dividend wordt in Spanje belast bij de ontvanger. Het uitkerende bedrijf kan afhankelijk aan wie het dividend uitgekeerd wordt, wel verplicht zijn om bronbelasting in te houden:

Bronbelasting Fysieke personen Rechtspersonen > 5%
Spanje 19% 0
Nederland 15% 0
België 15% 0
EU, overig Belastingverdrag 0
Buiten EU Belastingverdrag Belastingverdrag
Belastingparadijs 19% 19%Toelichtingen:

Spanje

Bij uitkeringen aan Spaanse privé- en rechtspersonen dienen de uitkerende bedrijven 19% bronbelasting in te houden en deze af te dragen aan de fiscus.

Op uitkeringen aan rechtspersonen die meer dan 5% van de aandelen hebben is geen bronbelasting van toepassing.

Nederland, België, rest EU

Bij dividenduitkeringen aan EU moederbedrijven is, als dit rechtspersonen zijn en er een aandelenbelang van 5% of meer is, de ‘Europese moeder-dochter richtlijn’ van toepassing en is er geen bronbelasting van toepassing.

Indien er dividend wordt uitgekeerd aan buitenlandse (‘niet-residente’) privé personen, rechtspersonen met een belang van minder dan 5% of andere bedrijfsvormen, is er doorgaans wel bronbelasting van toepassing. De percentages worden genoemd in de Belastingverdragen tussen Spanje en het betreffende andere land. Dit betreft voor België en Nederland 15%.

Overige landen

In geval van dividenduitkeringen aan privé of rechtspersonen uit andere landen dienen de Belastingverdragen geraadpleegd te worden.

In geval van belastingparadijzen is standaard het maximale Spaanse inhoudingspercentage op dividenduitkeringen van 19% van toepassing.

Kunnen wij je van dienst zijn?

Wij kunnen voor de Spaanse filialen van buitenlandse moederbedrijven de volledige belastingadministratie uit handen nemen en alle belastingaangiften verzorgen.

Wil je hier meer informatie over of denk je dat wij je van dienst kunnen zijn?

Stel vrijblijvend en makkelijk je vraag.

Je ontvangt binnen één werkdag reactie

Je bent van harte welkom. Geen kosten.