Neem makkelijk contact op

Blog Post

Een belastingvoordeel dat nogal eens over het hoofd wordt gezien

Tot 30% belastingvoordeel in Spanje

De gouden handdruk als vergoeding voor het beëindigen van een arbeidscontract in onderlinge overeenstemming is op zich niet vrijgesteld van loonbelasting in Spanje.

Het ontvangen bedrag wordt in Spanje als inkomen uit werk beschouwd waarover inkomstenbelasting verschuldigd is  De belastingtarieven kunnen per autonome communiteit (‘deelstaat’) licht verschillen. Via de volgende link geeft kun je de algemene inkomstenbelastingtarieven in Spanje zien.

Limiet 300.000 euro

In het algemeen kan er echter wel aanspraak gemaakt worden op een belastingvermindering van 30% van de ontvangen ontslagvergoeding. Dit kan uiteraard tot een forse belastingbesparing leiden.

Aan de voorwaarden die hiervoor gelden wordt in de meeste gevallen voldaan. De arbeidsrelatie dient minimaal twee jaar geduurd te hebben en de vergoeding dient in één keer (in één belastingjaar) te worden uitgekeerd. Het maximum bedrag waar de belastingvermindering over berekend mag worden is 300.000 euro.

Uit vragen die wij ontvangen blijkt dat niet iedereen deze regeling kent. Het zou jammer zijn als deze regeling over het hoofd wordt gezien.

Laten we hopen dat je hier niet veel mee te maken krijgt, maar in geval dat wel zo mocht zijn, leg je specifieke situatie dan aan ons voor en dan kijken wij of je voor dit belastingvoordeel in aanmerking komt.

Wil je andere informatie? Lees hieronder wat je allemaal gratis kan downloaden of stel ons vrijblijvend en makkelijk je vraag.

Gratis informatie

Woon je al in Spanje? Download gratis:

Wil je emigreren naar Spanje? Download gratis onze brochure:

Wil je zaken doen in Spanje? Bezoek onze website DochterbedrijfSpanje, of download gratis:

Wil je een woning kopen in Spanje? Bezoek onze website KoopbegeleidingSpanje of download gratis:

Vragen over belastingen in Spanje?

Heb je vragen over belastingtarieven of belastingaangiften in Spanje, of zoek je een kantoor dat je van A tot Z kan helpen met informatie en het verzorgen van je aangiften in Spanje?

Stel ons makkelijk en vrijblijvend je vraag.

Je krijgt binnen één werkdag reactie

Je bent van harte welkom. Geen kosten.