Neem makkelijk contact op

Blog Post

Per vandaag aangifte mogelijk
Per vandaag kunnen in Spanje de aangiften inkomsten- en vermogensbelasting worden ingediend. De uiterste datum waarop indiening mogelijk is, is 30 juni aanstaande. Uitstel is in Spanje niet mogelijk en voor te laat indienen gelden boetes.

Tip 1: Wacht niet te lang
Begin tijdig met verzamelen van de benodigde informatie en lever deze tijdig aan bij uw adviseur. Zeker indien u bezittingen in of inkomsten uit het buitenland heeft. In de praktijk blijkt dat er vragen kunnen zijn waardoor de benodigde tijd voor het indienen van uw aangifte uit kan lopen. Om een kwalitatief goede afhandeling te kunnen garanderen hanteert Euro Economics een uiterste aanleverdatum van 15 mei.

Tip 2:  Laat u informeren over de exacte vrijstellingen.
De algemene vrijstellingen in Spanje bedragen 22.000 euro voor de inkomstenbelasting indien u voor één Spaanse werkgever heeft gewerkt en 700.000 euro voor de vermogensbelasting plus 300.000 euro voor uw hoofdwoning (waar u ingeschreven staat).

Er zijn echter belangrijke uitzonderingen voor zowel de inkomsten- als vermogensbelasting. Deze uitzonderingen kunt u vinden in de hieronder (bij tip 4) genoemde brochure.

Tip 3: Zorg voor een complete en correcte aangifte
In de aangiften dient meer te worden opgegeven dan in eerste instantie wellicht wordt gedacht. Indien een aangifte niet compleet is, wat door automatisering steeds eenvoudiger gedecteerd wordt, volgen naheffingen en boetes.

Tip 4: Vraag gratis onze brochure aan.
In onze brochure ‘Aangifte inkomsten- en vermogensbelasting Spanje over 2014’ treft een opsomming aan van de informatie die nodig is om een correcte aangifte te doen.  U kunt de brochure via de link gratis bij ons opvragen.

In geval u andere vragen heeft nodigen wij u graag uit deze per e-mail aan ons voor te leggen.