Neem makkelijk contact op

Blog Post

Bedrijven in Spanje die sporttalent sponsoren, kunnen tot 90% van het sponsorbedrag laten aftrekken van de vennootschapsbelasting! Interessant voor de naamsbekendheid én de financiën dus, maar wel alleen voor firma’s met grote budgetten. Wij leggen uit hoe het zit en tippen je alvast een talent.

Stel je voor: je bedrijf sponsort een talent voor een bedrag van 50.000 euro. Dat kost je dan slechts 5.000 euro. Let op: het verschil wordt pas later verrekend natuurlijk. Voor sponsoring in 2020 wordt de aftrek pas effectief in juli 2021.

En dan is er nog een beperking. Het sponsorbedrag mag namelijk niet meer dan 15% bedragen van het totale budget voor publiciteit van je bedrijf. Dus als een bedrijf in totaal 200.000 euro uitgeeft aan publiciteit, zou het sponsorbedrag 30.000 euro bedragen (15%) en is de aftrek uiteindelijk 27.000 euro. Met andere woorden: de regeling is eigenlijk alleen geschikt voor bedrijven met grote budgetten.

Maar, geeft je bedrijf geen geld uit aan publiciteit, dan is alsnog 45% aftrekbaar.

Talent

Denk je nu, interessant, dat wil ik (mijn bedrijf) wel! Dan kunnen wij je helpen met het vinden van een talent. 

Wat dacht je bijvoorbeeld van het Spaanse supertalent Kilian Meyer Prat? Met zijn 17 jaar werd bij subkampioen Formule 4 in zijn debuutseizoen. Komend jaar doet hij mee aan de Formule 3, mogelijk zelfs voor Nederland. Kilian is diabetespatiënt en spreekt 6 talen. Hij heeft ervaring met sponsor events en televisie-interviews.

Een fantastische kans dus.

Wij willen zelf ook ons steentje bijdragen op het gebied van sport en goede doelen, maar de Formule 3 is voor ons een stapje te ver. Dus hebben we wat anders bedacht. Wij bieden Nederlandse bedrijven die gebruik willen maken van de 90%-regeling gratis informatie en begeleiding. Heb je hier belangstelling voor? Neem dan contact met ons op!

Vraag gratis en vrijblijvend het Engelstalige sponsordossier op

 

Wil je andere informatie? Lees hieronder wat je allemaal gratis kan downloaden of stel ons vrijblijvend en makkelijk je vraag.

Gratis informatie

Woon je al in Spanje? Download gratis:

Wil je emigreren naar Spanje? Download gratis onze brochure:

Wil je zaken doen in Spanje? Bezoek onze website DochterbedrijfSpanje, of download gratis:

Wil je een woning kopen in Spanje? Bezoek onze website KoopbegeleidingSpanje of download gratis:

Vragen over belastingen in Spanje?

Heb je vragen over belastingtarieven of belastingaangiften in Spanje, of zoek je een kantoor dat je van A tot Z kan helpen met informatie en het verzorgen van je aangiften in Spanje?

Stel ons makkelijk en vrijblijvend je vraag.

Je krijgt binnen één werkdag reactie

Je bent van harte welkom. Geen kosten.