Neem makkelijk contact op

Blog Post

Eerste corona-maatregelen Spaanse overheid

Eerste urgente maatregelen alleen nog voor MKB

In verband met de noodsituatie vanwege het coronavirus heeft de Spaanse overheid de volgende belastingen- en premiemaatregelen ingesteld. Let op: naar verwachting komen hier de komende dagen en weken nog meer maatregelen bij. Houd deze blog en onze mailings in de gaten!

Uitstel belastingen MKB

Betalingen van belastingen waarvan de aangiften vanaf heden tot 30 mei 2020 ingediend moeten worden, kunnen onder bepaalde voorwaarden 6 maanden worden uitgesteld.

Dit geldt voor loon- en beroepsbelastingen, BTW en vennootschapsbelasting.

De maatregel geldt voorlopig alleen voor het MKB. Om gebruik te kunnen maken van het uitstel is het namelijk een vereiste dat de omzet in 2019 niet meer dan 6 miljoen euro bedroeg (precies: 6.010.121,04 euro).

Verder moet het om een belastingbedrag gaan tot 30.000 euro. Dan kan er uitstel worden verleend en zonder dat er garanties hoeven te worden gegeven.

Er zal geen vertragingsrente worden doorberekend gedurende de eerste 3 maanden van het uitstel.

Medewerker met virus?

Daarnaast heeft de overheid besloten dat de quarantaine van een werknemer als gevolg van besmetting met het virus COVID-19 als bedrijfsongeval wordt beschouwd.

De duur hiervan zal door de dokter besloten worden. Alleen na toestemming van een medisch specialist kan de werknemer weer aan de slag.

Horeca en toeristische sector 

Bedrijven die direct of indirect (bijvoorbeeld horeca) in de toeristische sector actief zijn en die gedurende de maanden februari, maart, april, mei en juni normaal gesproken actief zijn, kunnen gebruiken maken van een korting (van 50%) op de sociale zekerheidspremies.

Om hier gebruik van te kunnen geld als voorwaarde dat alle werknemers actief dienen te zijn (voor de Canarische Eilanden en Balearen is er een ander wet van toepassing).

Bekendmaking extra maatregelen

Naar verwachting zullen er op dinsdag 17 maart extra maatregelen bekend gemaakt worden door de Spaanse overheid.

Wij zullen daar dan weer over berichten.

Team EuroEconomics

 

Wil je andere informatie? Lees hieronder wat je allemaal gratis kan downloaden of stel ons vrijblijvend en makkelijk je vraag.

Gratis informatie

Woon je al in Spanje? Download gratis:

Wil je emigreren naar Spanje? Download gratis onze brochure:

Wil je zaken doen in Spanje? Bezoek onze website DochterbedrijfSpanje, of download gratis:

Wil je een woning kopen in Spanje? Bezoek onze website KoopbegeleidingSpanje of download gratis:

Vragen over belastingen in Spanje?

Heb je vragen over belastingtarieven of belastingaangiften in Spanje, of zoek je een kantoor dat je van A tot Z kan helpen met informatie en het verzorgen van je aangiften in Spanje?

Stel ons makkelijk en vrijblijvend je vraag.

Je krijgt binnen één werkdag reactie

Je bent van harte welkom. Geen kosten.