Neem makkelijk contact op

Blog Post

De Spaanse belastingdienst heeft een bonus van 95 miljoen euro in het leven geroepen in het kader van het ‘Speciaal Plan Toename Inspecties’.

Bonussen voor de eigen belastinginspecteurs

Het geldbedrag dat de Spaanse fiscus beloont is gelijk aan het bedrag in 2018, maar in ruil daarvoor wordt wel gevraagd om meer inkomsten afkomstig uit inspecties: minstens 150 miljard euro aan BTW en inkomstenbelasting is het doel. Vorig jaar was dat nog 90,8 miljard euro voor ‘alleen’ BTW. Hierover moet met de vakbonden voor belastinginspecteurs nog een akkoord worden bereikt, maar naar verwachting is dat er nog voor 1 juli.

Doel: 150 miljard inkomstenbelasting en IVA

Het Plan werd voor het eerst geactiveerd in 2014 nadat de inkomsten uit de strijd tegen fraude in 2013 waren gedaald. In het eerste jaar werd 22,4 miljoen aan bonussen ter beschikking gesteld, in 2015 45 miljoen, in 2016 47 miljoen en in 2017 60 miljoen euro. Dit jaar gaat het bonusbedrag voor het eerst niet omhoog.

Wil je andere informatie? Lees hieronder wat je allemaal gratis kan downloaden of stel ons vrijblijvend en makkelijk je vraag.

Gratis informatie

Woon je al in Spanje? Download gratis:

Wil je emigreren naar Spanje? Download gratis onze brochure:

Wil je zaken doen in Spanje? Bezoek onze website DochterbedrijfSpanje, of download gratis:

Wil je een woning kopen in Spanje? Bezoek onze website KoopbegeleidingSpanje of download gratis:

Vragen over belastingen in Spanje?

Heb je vragen over belastingtarieven of belastingaangiften in Spanje, of zoek je een kantoor dat je van A tot Z kan helpen met informatie en het verzorgen van je aangiften in Spanje?

Stel ons makkelijk en vrijblijvend je vraag.

Je krijgt binnen één werkdag reactie

Je bent van harte welkom. Geen kosten.