Neem makkelijk contact op

Blog Post

De Spaanse fiscus wil belastingadviseurs die de dienst informeren over overtredingen en belastingontduiking belonen met een voorkeursbehandeling. Dat staat in de Code van Goede Belastingpraktijken die de fiscus aan verenigingen voor belastingadviseurs heeft gepresenteerd. Het onderschrijven van de code is vrijwillig.  

Belastingdienst komt met Code van Goede Belastingpraktijken

Het gaat in feite om twee codes die de Belastingdienst in het leven heeft geroepen. De eerste is voor verenigingen en colleges en de tweede is voor professionals, hoewel de laatsten in principe de vereniging waarbij zij zijn aangesloten informeren.

Verenigingen en colleges voor belastingadviseurs informeren op hun beurt de Belastingdienst over eventuele overtredingen en onregelmatigheden bij leden die mogelijk gevolgen hebben voor het functioneren van het systeem of de concurrentiepositie op de markt.

Intermediairs wordt gevraagd onrechtmatigheden  te vermijden of corrigeren

Intermediairs die de code onderschrijven moeten meehelpen bij het vermijden of corrigeren van gedrag van klanten die belangrijke fiscale risico’s met zich mee kunnen brengen, uitgaande van de kwaliteitsnormen zoals vastgesteld door de verenigingen en colleges.

Concreet wordt het hen verboden om te adviseren in onwettelijke operaties (dubbele boekhouding, software die dit mogelijk maakt etc.) én in een aantal operaties die wettelijk wel zijn toegestaan, zoals het gebruik van belastingparadijzen.

Kwaliteitsstempel

In ruil daarvoor zal de Belastingdienst de verenigingen en colleges voor belastingadviseurs een kwaliteitsstempel geven. Daarnaast belooft de Belastingdienst dat er een kanaal komt voor directe communicatie tussen deze partijen en de fiscus. Ook wordt het hen makkelijker gemaakt om zaken te regelen en wordt het beleid in de toekomst persoonlijk afgestemd.

Bron: Expansión.

 

Wil je andere informatie? Lees hieronder wat je allemaal gratis kan downloaden of stel ons vrijblijvend en makkelijk je vraag.

Gratis informatie

Woon je al in Spanje? Download gratis:

Wil je emigreren naar Spanje? Download gratis onze brochure:

Wil je zaken doen in Spanje? Bezoek onze website DochterbedrijfSpanje, of download gratis:

Wil je een woning kopen in Spanje? Bezoek onze website KoopbegeleidingSpanje of download gratis:

Vragen over belastingen in Spanje?

Heb je vragen over belastingtarieven of belastingaangiften in Spanje, of zoek je een kantoor dat je van A tot Z kan helpen met informatie en het verzorgen van je aangiften in Spanje?

Stel ons makkelijk en vrijblijvend je vraag.

Je krijgt binnen één werkdag reactie

Je bent van harte welkom. Geen kosten.