Neem makkelijk contact op

Blog Post

Spanje voert extra controles in op transacties met belastingparadijzen

De Spaanse belastingdienst heeft aangekondigd een nieuw instrument te gaan hanteren in de strijd tegen belastingfraude en belastingontwijking. Bedrijven die transacties uitvoeren met personen of entiteiten in belastingparadijzen dienen de Spaanse fiscus hier specifiek over te informeren in het belastingaangifteformulier 232.

Met terugwerkende kracht per 1 januari 2016

De verplichting gaat in met terugwerkende kracht tot 1 januari 2016. Bedrijven dienen de aangifte te doen in de maand die volgt op de tiende maand na afsluiting van een tijdvak waarover de aangifte betrekking heeft. Zo dient de aangifte over 2016 in november 2017 te worden gepresenteerd.

Vanaf 100.000 euro

De fiscus dient geinformeerd te worden over elke individuele transactie van boven de 100.000 euro. Het opsplitsen van één transactie in diverse deeltransacties om zo onder de 100.000 euro te blijven is niet toegestaan. Dit houdt in de praktijk in dat dit bij ontdekking beboet zal worden.

Indien er verschillende op zichzelf staande transacties met een persoon of entiteit zijn die steeds kleiner zijn dan 100.000 euro maar in totaal het bedrag van 250.000 euro te boven gaan, dan dient dit ook aangegeven te worden.

Vragen over een belastingen in Spanje?

Heb je vragen over belastingtarieven of belastingaangiften in Spanje, of zoek je een kantoor dat je van A tot Z kan informeren over belastingzaken en al je aangiften kan verzorgen in Spanje?

Stel ons vrijblijvend makkelijk je vraag.

Je krijgt binnen één werkdag reactie