Neem makkelijk contact op

Blog Post

De Spaanse fiscus is voornemens extra rapportageverplichtingen in te stellen voor platforms die toeristische verhuur van woningen faciliteren. Dit zowel om illegale verhuur tegen te gaan in de regio’s waar licenties verplicht zijn als om de gegevens van deze platforms te vergelijken met de individuele belastingaangiften van de eigenaren.

Zijn je licenties en belastingaangiften op orde?

De fiscus stelt voor om deze platforms tot periodieke rapportages te verplichten met informatie over de eigenaren van deze woningen, de toeristen die in de woningen verblijven, het aantal dagen dat zij in de woning verbleven, de betaalde huur en de kadastrale gegevens van de woning.

De jacht op zowel illegale verhuur als gemiste belastinginkomsten via platforms als Airbnb is alom bekend. Wij constateren echter ook een toename van inspecties op complexen van privé eigenaren die de woningen in een eigen Vastgoed-SL (Spaanse BV) hebben ondergebracht om de BTW terug te kunnen vorderen en deze verhuren via agenten die het complex beheren. In deze complexen is volgens de Spaanse fiscus regelmatig sprake van teveel privé gebruik in relatie tot te weinig zakelijke verhuur. De Spaanse fiscus controleert dan in één keer alle eigenaren van zo’n complex.

In deze laatste situatie kan indien er in geval van nieuwbouw BTW teruggevraagd is en door de fiscus terugbetaald is, deze teruggave weer ongedaan worden verklaard waardoor de BTW alsnog weer aan de fiscus betaald dient te worden.

Zullen wij de aangiften voor de huurinkomsten verzorgen?

Als je een kantoor zoekt dat je op belasting- en administratief gebied alles uit handen kan nemen, neem dan vrijblijvend contact met ons op via de link hieronder.

Stel ons vrijblijvend makkelijk je vraag.

Je krijgt binnen één werkdag reactie