Neem makkelijk contact op

Blog Post

Spanje heeft nationale tarieven voor de inkomstenbelasting, vermogensbelasting en erf- en schenkbelasting, maar de ‘autonome communiteiten’ – Spanje kent er 17 – kunnen afwijkende schalen en tarieven hanteren.

Van belang bij tax planning Spanje

Indien een autonome communiteit dit niet nodig acht, dan zijn de nationale tarieven van toepassing. Voor mensen met hoge inkomsten, vermogens of plannen om te schenken, kunnen deze verschillen reden zijn om bij emigreren naar Spanje de voorkeur aan de ene plaats boven een andere te geven.

Zo gelden in het algemeen Valencië (waaronder de provincia Alicante) en Catalonië (met onder andere Barcelona) als de regio’s met de hoofste belastingtarieven en schaart Madrid zich onder de regio’s met de laagste tarieven.

Wil je hier meer informatie over of wil je de tarieven weten van een specifieke regio? Laat het ons weten, wij informeren je graag.

Vragen over belastingen in Spanje?

Heb je vragen over belastingtarieven of belastingaangiften in Spanje, of zoek je een kantoor dat je van A tot Z kan helpen met informatie en het verzorgen van je aangiften in Spanje?

Stel ons makkelijk en vrijblijvend je vraag.

Je krijgt binnen één werkdag reactie