Neem makkelijk contact op

Blog Post

Wie kunst bezit, kan er maar beter voor zorgen dat hij of zij alle papieren met betrekking tot de waarde en het eigendom goed bewaart. Op het moment van verkoop, wil je immers voorkomen dat je belasting betaalt over de gehele verkoopprijs. 

In principe betalen inwoners van Spanje die kunst verkopen belasting volgens de zogenoemde ‘lage tarieven tabel’ die geldt voor winsten op beleggingen. De winst die je maakt, geef je dat jaar op bij de inkomstenbelasting. Je betaalt dan dus alleen over de winst inkomstenbelasting.

Controle

De Spaanse belastingdienst kan eventueel beslissen om een inspectie in te stellen om de oorspronkelijke aankoopprijs te bepalen. Wie het desbetreffende kunstwerk heeft gekocht, zal de bon bewaard hebben. Een bankafschrift volstaat al. In het geval van hogere bedragen, zou eventueel om een eigendomsbewijs kunnen worden gevraagd of een bewijs van de waarde die bij de verzekering is opgegeven.

Heb je het kunstwerk niet gekocht, maar gekregen of geërfd? Dan wordt je wellicht gevraagd om de taxatierapporten die zijn gemaakt te overhandigen. Op basis daarvan wordt de winst bepaald. Zorg dus ook dat je deze goed bewaard.

Als je helemaal geen papieren kunt laten zien, kan de belastingdienst belasting vorderen over het volledige verkoopbedrag. Dat wil je natuurlijk voorkomen!

 

Wil je andere informatie? Lees hieronder wat je allemaal gratis kan downloaden of stel ons vrijblijvend en makkelijk je vraag.

Gratis informatie

Woon je al in Spanje? Download gratis:

Wil je emigreren naar Spanje? Download gratis onze brochure:

Wil je zaken doen in Spanje? Bezoek onze website DochterbedrijfSpanje, of download gratis:

Wil je een woning kopen in Spanje? Bezoek onze website KoopbegeleidingSpanje of download gratis:

Vragen over belastingen in Spanje?

Heb je vragen over belastingtarieven of belastingaangiften in Spanje, of zoek je een kantoor dat je van A tot Z kan helpen met informatie en het verzorgen van je aangiften in Spanje?

Stel ons makkelijk en vrijblijvend je vraag.

Je krijgt binnen één werkdag reactie

Je bent van harte welkom. Geen kosten.