Neem makkelijk contact op

Blog Post

Piloten en cabinemedewerkers die in Spanje wonen en voor een Nederlandse maatschappij vliegen krijgen hun salaris bruto uitbetaald en dienen in Spanje belastingaangifte te doen.

Pensioenpremies die rechtstreeks door de werkgever aan de pensioenverzekeraar worden betaald, worden als onderdeel van het bruto inkomen beschouwd. Dit betekent dat de pensioenpremies worden toegevoegd aan het belastbaar inkomen.

Wij hebben hier een notitie over die je gratis kunt downloaden:

[easy_media_download url=”http://belastingenspanje.nl/wp-content/uploads/2015/06/Aftrekbaarheid-pensioenpremies-Nederlandse-piloten-in-Spanje.pdf” Text=”Notitie pensioenaftrek Spanje” width=”250″ color=”blue_four” target=”_blank”]

De hoofdpunten zijn:

  1. De pensioenpremies die door de werkgever rechtstreeks aan de verzekeraar worden betaald, zijn onderdeel van het bruto inkomen en dienen als zodanig te worden opgegeven.
  2. Als de pensioenpremies minder dan 10.000 euro op jaarbasis zijn, dan zijn deze volledig aftrekbaar. Voor belastingplichtigen boven de 50 jaar is de limiet 12.500 euro.
  3. Als de pensioenpremies hoger zijn dan deze bedragen, dan zijn deze aftrekbaar tot de limieten maar dient er over het verschil inkomstenbelasting betaald te worden.

Belastingaangifte voor 30 juni 2015

Een juiste opname in je belastingaangifte is uiteraard van groot belang, dit voorkomt problemen bij eventuele inspecties. Mocht je nog vragen hebben of wil je je aangifte door ons laten verzorgen, laat het ons weten.

We zijn je graag van dienst.