Neem makkelijk contact op

Blog Post

Sinds 2013 zijn residenten in Spanje verplicht om informatieve aangifte te doen van bezittingen in het buitenland – model 720 – als zij in het buitenland vermogen aanhouden van meer dan 50.000 euro óf daarover kunnen beschikken, bijvoorbeeld middels volmachten.

Drie categoriën 

De aangiftegrens van 50.000 euro geldt per categorie:

  1. Bank- en vergelijkbare rekeningen;
  2. Beleggingen, pensioenrechten en vergelijkbare rechten;
  3. Vastgoed, bijvoorbeeld de woning die in Nederland of België wordt aangehouden.

Indien je bijvoorbeeld een totaal vermogen in het buitenland hebt van 80.000 euro, maar in geen van de drie genoemde categorieën meer dan 50.000 euro, dan hoef je geen aangifte te doen. Als je twijfelt ben je van harte welkom om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Begin tijdig!

Is het voorgaande voor jou van toepassing dan raden we je aan om tijdig in actie te komen. Het verzamelen van de benodigde informatie kan meer tijd in beslag nemen dan wellicht verwacht. Daarnaast kan het zijn dat je adviseur nog vragen heeft over de pensioenuitkeringen, beleggingsportefeuilles en andere inkomsten uit het buitenland. Er is geen uitstel mogelijk.

Toename bezit ten opzichte van laatste aangifte < 20.000 euro

Heb je in de voorgaande jaren al informatieve aangifte gedaan dan is een nieuwe aangifte slechts verplicht indien:

  • het bezit met meer dan 20.000 euro is toegenomen in vergelijking met de waarde in de laatste aangifte, of;
  • het eigendom of recht op één van deze activa is beëindigd gedurende het afgelopen jaar (ongeacht de waarde).

Wij – EuroEconomics, de initiatiefnemer van dit blog – zijn gespecialiseerd in aangiften voor buitenlanders in Spanje die (nog) bezittingen hebben in het buitenland, veelal de oorspronkelijke thuislanden België en Nederland. 

Mocht je nadere informatie wensen over de aangifte buitenlandse bezittingen en/of de tarieven voor onze dienstverlening dan kun je eenvoudig per email onze brochure aanvragen. Graag je voorletters of voornaam, achternaam en adresgegevens vermelden. Je kunt jouw aanvraag ook versturen via onze contactpagina. Dit kost je minder dan een minuut.

Wij zijn je graag van dienst.