Neem makkelijk contact op

Blog Post

Uiterlijk 31 maart 2017

Uiterlijk 31 maart 2017 dienen inwoners van Spanje de ‘aangifte buitenlandse bezittingen’ over 2016 in te dienen. Dit geldt ook voor ‘niet-Spanjaarden’ die woonachtig (fiscaal resident) in Spanje zijn.

Hoewel de aangifte een informatief karakter heeft, en er geen belasting betaald hoeft te worden, wordt de informatie op deze aangifte wel gekruisd met informatie op andere belastingaangiften en zijn de boetes voor onjuiste aangiften hoog.

Deze aangifte en de torenhoge boetes hebben veel stof doen opwaaien. Er zijn zelfs vragen gesteld aan Brussel met als doel om de aangifte af te schaffen omdat zowel de informatie als de boetes als buitensporig worden beschouwd.

Via Euro Economics in het Nederlands

Hoewel een aantal punten door de EU nader onderzocht worden, hoeft Spanje de aangifte niet af te schaffen omdat deze een effectief onderdeel vormt van het algemene anti-fraude beleid dat Spanje voert. Het is derhalve van groot belang om je aangifte tijdig en correct te verzorgen.

Zie voor meer informatie de pagina Belastingen Spanje/Buitenlandse Bezittingen.

Via Euro Economics kan dit in het Nederlands verzorgd worden. Wil je dat wij dit voor je doen? Vraag dan vrijblijvend informatie op.

Wil je automatisch bericht?

Bestaande relaties van Euro Economics krijgen automatisch bericht.

Ben je (nog) geen relatie van Euro Economics, heb je de aangifte al via een ander kanaal laten verzorgen, maar wil je volgend jaar van de Nederlandstalige services van Euro Economics gebruik maken? Laat ons dat dan weten via deze link. Je bent van harte welkom en je krijgt een bevestiging van registratie.

Over BelastingenSpanje.nl/be

BelastingenSpanje.nl/be is een initiatief van EuroEconomics, met ruim 40 collega’s het grootste Nederlandstalige kantoor in Spanje.

Wil je informatie over algemene belastingverplichtingen in Spanje? Vul dan ons Nederlandstalige vragenformulier in.

Je ontvangt binnen één werkdag reactie